SCR uitlaatgasnabehandeling van MAN-motoren

MAN Engines biedt klanten een breed scala aan opties voor uitlaatgasnabehandeling, elk afgestemd op hun branchespecifieke eisen. MAN-motoren kunnen daardoor zowel aan de huidige als aan toekomstige emissie-eisen voldoen, zoals EU Stage V of US Tier 4.

Een van deze oplossingen is MAN’s modulaire uitlaatgasnabehandeling (EAT). Dankzij het compacte ontwerp en de hoge flexibiliteit in krappe installatieruimtes, biedt het systeem een uitgebreid scala aan installatiemogelijkheden. De afzonderlijke componenten kunnen verschillend worden gepositioneerd, aangepast aan specifieke klant- of branchebehoeften, ongeacht het segment of de toepassing.

EAT is gebouwd rond een Selective Catalytic Reduction (SCR) converter. Dit component reduceert specifiek de NOx in de uitstoot door 32,5 procent AdBlue© in het uitlaatkanaal te injecteren. Door de reactie met de stikstofoxiden worden deze omgezet in onschadelijk stikstof (N2) en water (H2O). Het systeem kan worden ingezet als alleen SCR of gecombineerd worden met andere componenten om een ​heel scala aan verschillende emissie-eisen te dekken.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende emissiereductieoplossingen voor uiteenlopende toepassingen.