LNG is de maritieme brandstof van morgen

LNG is het antwoord op de steeds strenger wordende emissiewetgeving.

LNG levert niet alleen emissiereductie op, maar betekent ook een besparing op de brandstofkosten. De prijs van LNG is niet gekoppeld aan de olieprijs, in tegenstelling tot diesel. Ook is de verbranding van LNG schoner waardoor de onderhoudsintervallen langer worden.
Een win-win situatie: goed voor het milieu en een lagere total costs of ownership.

MAN Rollo heeft als eerste een geclassificeerde LNG generatorset ontwikkeld. Onze generatorsets zijn stil, compact, duurzaam en hebben een snelle load response.

Heeft u hulp nodig of wilt u meer informatie over LNG of onze sets, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon:

Karel Schuurman
k.schuurman@manrollo.com

E3262 LE201

De MAN V-12 lean burn gasmotor E3262 LE201 (550 kW@1500 rpm) is door zijn compactheid en snelle load response uitstekend geschikt voor maritieme applicaties waar LNG de brandstof is. De motor heeft verder een zeer laag brandstofverbruik en uitstekende uitlaatgassenemissie waarden waardoor toekomstige milieu-eisen voor de scheepvaart eenvoudig gehaald kunnen worden. De motor kan geclassificeerd worden onder DNV-GL, BV of ABS.

Download de technische specificaties

LEVERING LNG MOTOREN VOOR MARITIEME SECTOR

MAN Rollo heeft 3 generatorsets geleverd aan de Fassmer werf in Berne Duitsland. Fassmer heeft voor Reederei Cassen Eils GmbH & Co KG (een dochteronderneming van rederij AG Ems) de ferry Helgoland gebouwd, die volgens de “Blue Angel “ standaard als milieuvriendelijk schip wordt gebouwd. De ferry zal LNG als brandstof gebruiken waardoor roetdeeltjes, NOx en SOx, grotendeels geëlimineerd en een CO2 reductie bereikt worden.
De Helgoland is 79 m lang, heeft capaciteit voor 1.000 passagiers en is ontworpen voor een kruissnelheid van 20 knopen. De Helgoland Ferry vaart  het hele jaar door tussen Cuxhaven en Helgoland.

MAN Rollo heeft de generatorsets geleverd, die dienen als hulpgenerator. Deze sets kunnen ook ingezet worden als extra boost voor de hoofdvoortstuwing. De nieuwe MAN E3262 LE202 motoren zijn gebruikt voor de generatorsets. Deze motoren zijn ontwikkeld op basis van het learn burn verbrandingsproces en leveren elk 500 Kw. De sets voldoen aan de eisen van classificatiebureau DNV-GL.